2023-SRM-Logeion-Webinar-Workshops-Sirous-Kavehercy

Online Workshops in samenwerking met SRM & Logeion

Business Intelligence voor communicatieprofessionals (9 maart 2023)

Hoe werk je als communicatieprofessional datagedreven?
Deze Online Workshop is een initiatief van Logeion in nauwe samenwerking met SRM en gericht op professionals met een niet-technische achtergrond.
 
Communicatieprofessionals krijgen steeds meer te maken met Artificial Intelligence, big data, algoritmen en sociale netwerken. Social media, fake news en influencers bepalen in toenemende mate wat relevant is. Ons surf- en zoekgedrag, wie we volgen en wie we liken, beïnvloedt onze sociale interactie met en perceptie van de wereld om ons heen.
 
Voor organisaties en communicatieteams is het daarom belangrijker dan ooit om datagedreven te werken. Door verschillende databronnen binnen en buiten de organisatie met elkaar te combineren, te analyseren en te monitoren, kan het communicatiemanagement de organisatie toegang bieden tot waardevolle inzichten over hun stakeholders. Daardoor wordt de communicatie relevanter en effectiever.
 
In deze Online Workshop gaat Sirous Kavehercy (Tripylon Media) in op de actuele ontwikkelingen op het gebied van online communicatie, Artificial Intelligence en big data.
 
Je ontdekt de rol van Business Intelligence (BI) als een strategisch instrument voor communicatieprofessionals en de randvoorwaarden voor een succesvolle inzet van BI in de organisatie. Daarnaast krijg je handvatten om KPI’s op te stellen voor je communicatieactiviteiten, waarde te creëren met data en bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.
 
Programma
 • 10:00 – 10:45 Business Intelligence (deel 1)
 • 10:45 – 11:15 Pauze: Opdracht KPI’s opstellen
 • 11:15 – 12:00 Business Intelligence (deel 2)

Online Workshop Business IntelligenceInterculturele communicatie en marketing in een gedigitaliseerde wereld

(23 maart 2023)

Deze Online Workshop is een initiatief van Logeion in nauwe samenwerking met SRM en wordt dit jaar alweer voor de derde keer aangeboden. In deze online workshop gaat Sirous Kavehercy (Tripylon Media) in op de relatie tussen cultuur en communicatie. Hoe nemen wij de communicatie van anderen waar? Kavehercy laat zijn licht schijnen over de complexiteit van interculturele communicatie in de huidige, digitale samenleving. Tijdens deze workshop gaat het niet alleen over bewustwording van de rol van diversiteit en cultuur in communicatie, ook krijgen communicatieprofessionals concrete handvatten aangereikt om hiermee aan de slag te gaan. Ook staan we stil bij de complexiteit van interculturele communicatie in onze huidige (digitale) samenleving. De doelstelling van de workshop is tweeledig:
  1. Bewustwording creëren over de rol van diversiteit en cultuur in communicatie
  1. Handvatten aanreiken voor communicatieprofessionals om hiermee om te gaan
Onze culturele voorkeuren bepalen voor een groot deel ons mediagebruik en onze contentconsumptie. Digitaal communiceren kent weliswaar geen geografische grenzen maar de impact van communicatie wordt daadwerkelijk beïnvloed door cultuur. Daarnaast hebben globalisering en politieke conflicten ervoor gezorgd dat we vaker reizen en migreren. Als gevolg daarvan worden de maatschappij en de werkomgeving steeds diverser. We werken en verbinden zowel offline als online met mensen met de meest uiteenlopende culturele achtergronden. Hierbij nemen we ook altijd onze eigen cultuur met ons mee. Maar culturen zijn geen op zichzelf staande of statische entiteiten. Culturen bestaan, net als individuen, altijd in relatie tot elkaar. In een sterk onderling met elkaar verbonden wereld hebben we te maken met complexe en elkaar overlappende netwerken van nationale culturen, lokale culturen en een groeiend aantal (digitale) subculturen (gamers, veganisten, corona-ontkenners, hiphoppers, larpers, alto’s etc). Deze ontwikkelingen vereisen nieuwe communicatiestrategieën en nieuwe competenties van communicatieprofessionals. In deze sessie gaan we aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden in op diversiteit en cultuur. Op een interactieve wijze komen deze onderwerpen aan bod:
  • Wat is cultuur?
  • Invloed van globalisering en digitalisering
  • Gevolgen voor communicatie & marketing
  • De nieuwe communicatieprofessional
Volgens Sirous Kavehercy is interculturele communicatie niet iets van nationaliteiten en landsgrenzen, het is breder dan dat. Communicatievakblad C had hierover een uitgebreid interview met Sirous Kavehercy. Online Workshop Interculturele Communicatie
Aexus Company Meeting – Sevilla, Spain – Intercultural CommunicationAexus Sevilla Intercultural Communication - Sirous KavehercyCommunicatienetwerk Limburg-Interculturele Communicatie - Sirous KavehercyCommunicatienetwerk Limburg – Interculturele Communicatie