2023-SRM-Logeion-Webinar-Workshops-Sirous-Kavehercy

Workshops in samenwerking met SRM & Logeion

Datagedreven werken met Artificial Intelligence en Business Intelligence (12 oktober 2023)

Deze populaire online workshop is een initiatief van Logeion in nauwe samenwerking met SRM en wordt dit jaar alweer voor de zesde keer aangeboden. De workshop is gericht op professionals met een niet-technische achtergrond.
 
Communicatieprofessionals krijgen steeds meer te maken met Artificial Intelligence, big data, algoritmen en sociale netwerken. Social media, fake news en influencers bepalen in toenemende mate wat relevant is. Tegelijk bieden de ontwikkelingen omtrent Generatieve AI nieuwe kansen voor communicatie.
 
Voor organisaties en communicatieteams is het daarom belangrijker dan ooit om datagedreven te werken. Door verschillende databronnen binnen en buiten de organisatie met elkaar te combineren, te analyseren en te monitoren, kan het communicatiemanagement de organisatie toegang bieden tot waardevolle inzichten over hun stakeholders. Daardoor wordt de communicatie relevanter en effectiever.
 
In deze online workshop gaat Sirous Kavehercy (Tripylon Media) in op de actuele ontwikkelingen op het gebied van online communicatie, Artificial Intelligence en big data.
 
Je ontdekt de rol van Business Intelligence als een strategisch instrument voor communicatieprofessionals en leer je over de mogelijkheden van Generatieve AI voor communicatie. Daarnaast krijg je handvatten om KPI’s op te stellen voor je communicatieactiviteiten om waarde te creëren met data en bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.
 
Programma:
 • 10:00 – 10:45  Business Intelligence en KPI’s
 • 10:45 – 11:15   Pauze – Opdracht KPI’s opstellen
 • 11:15 – 12:00   Generatieve AI en communicatie

2023-SRM-Logeion-Webinar-Workshops-Artificial Intelligence Business intelligence-Sirous-Kavehercy

De illusie van communicatie (16 november 2023)

Sirous Kavehercy neemt je mee op een multidisciplinaire reis door de wereld van communicatie. Dit zal je helpen om te reflecteren op je eigen referentiekaders over het vakgebied en je praktische handvatten geven om impactvol te communiceren.

Zoals de beroemde Ierse toneelschrijver George Bernard Shaw ooit opmerkte: “The single biggest problem in communication is the illusion that it has taken place”. Communicatie is meer dan informatie overbrengen, het gaat om verbinding maken met je publiek. Maar hoe objectief zijn wij om te beoordelen of dit gelukt is?

Onze persoonlijke voorkeuren, percepties, overtuigingen en ervaringen hebben een grote invloed op hoe we dingen beleven en hoe we communiceren. Om effectief te communiceren is inzicht nodig in menselijk gedrag, taal, cultuur en technologie. Een communicatieprofessional moet in staat zijn inzichten te halen uit verschillende disciplines, van antropologie, psychologie en sociologie tot filosofie, linguïstiek en geschiedenis, om boodschappen te creëren die resoneren met diverse doelgroepen.

In deze workshop neemt Sirous Kavehercy (Tripylon Media, SRM) je mee op een multidisciplinaire reis door de wereld van communicatie. Hoe communiceren wij en hoe nemen wij de communicatie van anderen waar? Kavehercy laat zijn licht schijnen over de complexiteit van communicatie in de huidige, digitale samenleving. Tijdens de workshop gaat het niet alleen over bewustwording van de rol van diversiteit in communicatie en marketing, ook krijgen communicatieprofessionals concrete handvatten aangereikt om hiermee aan de slag te gaan.

Op een interactieve wijze wordt aan de hand van wetenschappelijk onderzoek en praktijkvoorbeelden ingegaan op deze onderwerpen:

 • Communicatie, taal en betekenis
 • Invloed van taal en cultuur op ons brein
 • Invloed van digitalisering/AI op interculturele communicatie
 • Inclusieve communicatie & marketing
 • De nieuwe communicatieprofessional

Programma:

 • 10.00-10.45 Deel 1
 • 10.45-11.15 Opdracht en pauze
 • 11.15-12.00 Deel 2

Volgens Sirous Kavehercy is interculturele communicatie niet iets van nationaliteiten en landsgrenzen, het is breder dan dat. Communicatievakblad C had hierover een uitgebreid interview met Sirous Kavehercy.

2023-SRM-Logeion-Webinar-Workshops-De Illusie van Communicatie -Sirous-Kavehercy

POLIS University – Tirana, Albania – Online Marketing & BrandingPOLIS-University-MBA-Branding-and-Marketing-Sirous-KavehercyAexus Sevilla Intercultural Communication - Sirous KavehercyAexus Company Meeting – Sevilla, Spain – Intercultural Communication