Skills Town AI and Diversity & Inclusion - Sirous-Kavehercy

AI en Diversiteit & Inclusie: symbiose of botsing?

Voor meer informatie en registratie bezoek: Skills Town ChatGPT Summer Academy

Hoe gaan de nieuwste technieken op het gebied van AI samen met actuele ontwikkelingen rondom diversiteit en inclusie? In dit online college brengt Sirous Kavehercy beide werelden bij elkaar in een verrassende visie en een verhaal vol voorbeelden en anekdotes.

Enerzijds kan AI worden gebruikt om inclusieve producten en diensten te ontwikkelen, anderzijds kan ongelijke toegang tot AI digitale ongelijkheden versterken. Zo kan AI worden gebruikt om discriminatie binnen de werving & selectie aan te pakken, maar de bias in algoritmen kan ook juist leiden tot uitsluiting.

Met praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderzoek maakt Sirous de complexe relatie tussen technologie en de huidige (digitale) samenleving inzichtelijk. Deze sessie helpt je om bewuster te worden van wat AI kan en nog belangrijker: wat AI niet kan. Hierna ben je in staat om te reflecteren over je eigen denkkaders en weet je hoe je AI op een verantwoorde en inclusieve manier kunt inzetten.

Podcast Cultuur en Marketing: SRM-NIMA Marketing BreakSRM-Marketing-Break-Podcast-SirousKavehercyDe illusie van communicatie - Logeion C-Day 2023De illusie van communicatie