Sirous Kavehercy - Rotary Club Maarssen Breukelen

Artificial Intelligence en Diversiteit & Inclusie: symbiose of botsing – Rotary Club Maarssen-Breukelen

“18 april 2024 stond voor Rotary Club Maarssen-Breukelen in het teken van AI en ledenwerving. Voor een volle zaal met Rotary leden en gasten gaf Sirous in mooi kijkje in de wereld van AI met een focus op de ethische aspecten. Een thema dat naadloos aansloot bij de 4-way test van Rotary. Sirous wist de aanwezigen te boeien met een mooie afwisseling van theorie, praktijk en persoonlijke verhalen. Met genoeg ruimte voor vragen was de avond bijzonder interactief en volgens de aanwezigen zeer geslaagd en voor herhaling vatbaar.”! Ronald van Tongeren, Rotary Club Maarssen-Breukelen

Media:

Foto’s: Rotary Club Maarssen Breukelen

RTV Stichtse Vecht: Rotaryclub Maarssen Breukelen blikt tevreden terug op Open Rotaryavond

VARnws Stichtse Vecht: Open Rotaryavond Rotaryclub Maarssen Breukelen Digitaal en divers: symbiose of botsing?

”Artificial Intelligence en Diversiteit & Inclusie: symbiose of botsing?”

Hoe gaan de nieuwste technieken op het gebied van AI samen met actuele ontwikkelingen rondom diversiteit en inclusie? In de open avond van Rotary club Maarssen Breukelen brengt Sirous Kavehercy beide werelden bij elkaar in een verrassende visie en een verhaal vol voorbeelden en anekdotes.
Enerzijds kan AI worden gebruikt om inclusieve producten en diensten te ontwikkelen, anderzijds kan ongelijke toegang tot AI digitale ongelijkheden versterken. Zo kan AI worden gebruikt om discriminatie binnen de werving & selectie aan te pakken, maar de bias in algoritmen kan ook juist leiden tot uitsluiting.

De Four-Way Test, de gedragscode van Rotary, gaat over de waarheid, eerlijkheid, goede wil en nut voor anderen, kan worden gelinkt aan Artificial Intelligence en diversiteit door te benadrukken hoe ethisch ontwikkelde AI bijdraagt aan eerlijkheid en nut voor de samenleving. Het waarborgen van diversiteit in AI-ontwikkeling en toepassingen weerspiegelt op zijn beurt de waarden van goede wil en respect voor alle betrokken belanghebbenden.

Met praktijkvoorbeelden en wetenschappelijk onderzoek maakt Sirous de complexe relatie tussen technologie en de huidige (digitale) samenleving inzichtelijk. Deze open avond helpt je om bewuster te worden van wat AI kan en nog belangrijker: wat AI niet kan. Hierna ben je in staat om te reflecteren over je eigen denkkaders en weet je hoe je AI op een verantwoorde en inclusieve manier kunt inzetten.

Foto’s: Rotary Club Maarssen Breukelen

Capgemini Customer Experience Summit 2023Customer Experience Summit Capgemini - Sirous Kavehercy - blog